2019 Suzuka GT 300km Race: Weekend Schedule

The spring portion of the 2019 Autobacs Super GT Series concludes on the greatest weekend of international motor racing. Before the Monaco Grand Prix and the Indianapolis 500, Suzuka Circuit plays host to the third round of the Super GT season, the Suzuka GT 300km Race!

Here’s your guide to the schedule for this weekend’s action at Suzuka!


SUZUKA GT 300KM RACE – WEEKEND SCHEDULE

all times JST (UTC +9)

Saturday, 25 May 2019

8:50 AM – 10:35 AM: Official Practice (1 hour 45 minutes)
2:40 PM – 2:55 PM: GT300 Qualifying 1 (15 minutes)
3:00 PM – 3:15 PM: GT500 Qualifying 1 (15 minutes)
3:25 PM – 3:35 PM: GT300 Qualifying 2 (10 minutes)
3:43 PM – 3:53 PM: GT500 Qualifying 2 (10 minutes)

Sunday, 26 May 2019

12:55 PM – 1:15 PM: Warm-Up (20 minutes)
2:30 PM – 5:30 PM: Suzuka GT 300km Race (52 laps)


The FIA F4 Japanese Championship will be part of the support ticket, with Round 5 taking place on Saturday at 1:45 PM JST, and Round 6 on Sunday morning at 8:15 AM JST.

There is also Porsche Carrera Cup, a joint race between the Japanese and Asian championships. These races will take place on Saturday at 4:35 PM JST, and Sunday at Noon JST.

Here is the schedule converted into eight different time zones for eight key regions across Continental Asia, the Americas, Europe, and the Oceanic:


UNITED KINGDOM & IRELAND

BST/IST (UTC +1)

Saturday, 25 May 2019

12:50 AM – 2:35 AM: Official Practice (1 hour 45 minutes)
6:40 AM – 6:55 AM: GT300 Qualifying 1 (15 minutes)
7:00 AM – 7:15 AM: GT500 Qualifying 1 (15 minutes)
7:25 AM – 7:35 AM: GT300 Qualifying 2 (10 minutes)
7:33 AM – 7:53 AM: GT500 Qualifying 2 (10 minutes)

Sunday, 26 May 2019

4:55 AM – 5:15 AM: Warm-Up (20 minutes)
6:30 AM – 9:30 AM: Suzuka GT 300km Race (52 laps)


WESTERN & CENTRAL EUROPE

CEST (UTC +2)

Saturday, 25 May 2019

1:50 AM – 3:35 AM: Official Practice (1 hour 45 minutes)
7:40 AM – 7:55 AM: GT300 Qualifying 1 (15 minutes)
8:00 AM – 8:15 AM: GT500 Qualifying 1 (15 minutes)
8:25 AM – 8:35 AM: GT300 Qualifying 2 (10 minutes)
8:43 AM – 8:53 AM: GT500 Qualifying 2 (10 minutes)

Sunday, 26 May 2019

5:55 AM – 6:15 AM: Warm-Up (20 minutes)
7:30 AM – 10:30 AM: Suzuka GT 300km Race (52 laps)


UNITED STATES AND CANADA – EAST

EDT (UTC -4)

Friday, 24 May 2019

7:50 PM – 9:35 PM: Official Practice (1 hour 45 minutes)

Saturday, 25 May 2019

1:40 AM – 1:55 AM: GT300 Qualifying 1 (15 minutes)
2:00 AM – 2:15 AM: GT500 Qualifying 1 (15 minutes)
2:25 AM – 2:35 AM: GT300 Qualifying 2 (10 minutes)
2:43 AM – 2:53 AM: GT500 Qualifying 2 (10 minutes)

11:55 PM – 12:15 AM: Warm-Up (20 minutes)

Sunday, 26 May 2019

1:30 AM – 4:30 AM: Suzuka GT 300km Race (52 laps)


UNITED STATES AND CANADA – WEST

PDT (UTC -7)

Friday, 24 May 2019

4:50 PM – 6:35 PM: Official Practice (1 hour 45 minutes)
10:40 PM – 10:55 PM: GT300 Qualifying 1 (15 minutes)
11:00 PM – 11:15 PM: GT500 Qualifying 1 (15 minutes)
11:25 PM – 11:35 PM: GT300 Qualifying 2 (10 minutes)
11:43 PM – 11:53 PM: GT500 Qualifying 2 (10 minutes)

Saturday, 25 May 2019

8:55 PM – 9:15 PM: Warm-Up (20 minutes)
10:30 PM – 1:30 AM: Suzuka GT 300km Race (52 laps)


BRASILIA AND ARGENTINA

BRT/ART (UTC -3)

Friday, 24 May 2019

8:50 PM – 10:35 PM: Official Practice (1 hour 45 minutes)

Saturday, 25 May 2019

2:40 AM – 2:55 AM: GT300 Qualifying 1 (15 minutes)
3:00 AM – 3:15 AM: GT500 Qualifying 1 (15 minutes)
3:25 AM – 3:35 AM: GT300 Qualifying 2 (10 minutes)
3:43 AM – 3:53 AM: GT500 Qualifying 2 (10 minutes)

Sunday, 26 May 2019

12:55 AM – 1:15 AM: Warm-Up (20 minutes)
2:30 AM – 5:30 AM: Suzuka GT 300km Race (52 laps)


CHINA, HONG KONG, MALAYSIA, AND SINGAPORE

CST/HKT (UTC +8)

Saturday, 25 May 2019

7:50 AM – 9:35 AM: Official Practice (1 hour 45 minutes)
1:40 PM – 1:55 PM: GT300 Qualifying 1 (15 minutes)
2:00 PM – 2:15 PM: GT500 Qualifying 1 (15 minutes)
2:25 PM – 2:35 PM: GT300 Qualifying 2 (10 minutes)
2:43 PM – 2:53 PM: GT500 Qualifying 2 (10 minutes)

Sunday, 26 May 2019

11:55 AM – 12:15 PM: Warm-Up (20 minutes)
1:30 PM – 4:30 PM: Suzuka GT 300km Race (52 laps)


AUSTRALIA – EAST

AEST (UTC +10)

Saturday, 25 May 2019

9:50 AM – 11:35 AM: Official Practice (1 hour 45 minutes)
3:40 PM – 3:55 PM: GT300 Qualifying 1 (15 minutes)
4:00 PM – 4:15 PM: GT500 Qualifying 1 (15 minutes)
4:25 PM – 4:35 PM: GT300 Qualifying 2 (10 minutes)
4:43 PM – 4:53 PM: GT500 Qualifying 2 (10 minutes)

Sunday, 26 May 2019

1:55 PM – 2:15 PM: Warm-Up (20 minutes)
3:30 PM – 6:30 PM: Suzuka GT 300km Race (52 laps)


NEW ZEALAND

NZST (UTC +12)

Saturday, 25 May 2019

11:50 AM – 1:35 PM: Official Practice (1 hour 45 minutes)
5:40 PM – 5:55 PM: GT300 Qualifying 1 (15 minutes)
6:00 PM – 6:15 PM: GT500 Qualifying 1 (15 minutes)
6:25 PM – 6:35 PM: GT300 Qualifying 2 (10 minutes)
6:43 PM – 6:53 PM: GT500 Qualifying 2 (10 minutes)

Sunday, 26 May 2019

3:55 PM – 4:15 PM: Warm-Up (20 minutes)
5:30 PM – 8:30 PM: Suzuka GT 300km Race (52 laps)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s