All posts by R.J. O'Connell

2019 Motegi GT 250km Race: Weekend Schedule

Just one race remains in the Super GT season. Three teams still have a chance at the GT500 Championships. Four teams in GT300 still have a shot to win the title. It’s a chance as well to bid farewell to Jenson Button as the 2018 GT500 Champion bows out of the championship.

Here’s a look at the schedule for this final weekend of the 2019 Autobacs Super GT Series.


MOTEGI GT 250KM RACE – WEEKEND SCHEDULE

all times JST (UTC +9)

Saturday, 2 November 2019

8:50 AM – 10:35 AM: Official Practice (1 hour 45 minutes)
2:00 PM – 2:15 PM: GT300 Qualifying 1 (15 minutes)
2:20 PM – 2:35 PM: GT500 Qualifying 1 (15 minutes)
2:45 PM – 2:55 PM: GT300 Qualifying 2 (10 minutes)
3:03 PM – 3:13 PM: GT500 Qualifying 2 (10 minutes)

Sunday, 3 November 2019

11:55 AM – 12:15 PM: Warm-Up (20 minutes)
1:30 PM – 3:30 PM: Motegi GT 250km Race (53 laps)


This weekend will also see the final two rounds of the FIA F4 Japanese Championship, Saturday at 1:05 PM JST, and Sunday at 8:15 AM JST. Honda prodigy Ren Sato has already wrapped up the championship and is on a six-race winning streak, while 2nd in the championship is still up for grabs!

Here is the schedule converted into eight different time zones for eight key regions across Continental Asia, the Americas, Europe, and the Oceanic:

Continue reading 2019 Motegi GT 250km Race: Weekend Schedule

2019 Fuji GT 500 Mile Race: Weekend Schedule

This weekend is the longest, and most demanding challenge of the Super GT Series. In the long, hot days of summer, it’s the fifth round of the 2019 season, the 17th running of the Fuji GT 500 Mile Race – the new endurance tradition of Super GT!

Here’s a look at the schedule for the weekend ahead:


FUJI GT 500 MILE RACE – WEEKEND SCHEDULE

all times JST (UTC +9)

Saturday, 3 August 2019

8:50 AM – 10:35 AM: Official Practice (1 hour 45 minutes)
2:50 PM – 3:05 PM: GT300 Qualifying 1 (15 minutes)
3:10 PM – 3:25 PM: GT500 Qualifying 1 (15 minutes)
3:35 PM – 3:45 PM: GT300 Qualifying 2 (10 minutes)
3:53 PM – 4:03 PM: GT500 Qualifying 2 (10 minutes)

Sunday, 4 August 2019

11:55 AM – 12:15 PM: Warm-Up (20 minutes)
1:30 PM – 6:30 PM: Fuji GT 500 Mile Race (177 laps)


The full support ticket is on offer for the Fuji 500 Miles as well: Rounds 7 and 8 of the FIA F4 Japanese Championship, Saturday at 1:45 PM and Sunday at 8:00 AM JST. Plus, Rounds 9 and 10 of the Porsche Carrera Cup Japan – Saturday at 4:35 PM and Sunday at 9:15 AM JST.

Here is the schedule converted into eight different time zones for eight key regions across Continental Asia, the Americas, Europe, and the Oceanic:

Continue reading 2019 Fuji GT 500 Mile Race: Weekend Schedule

Super GT World Is Going To The Suzuka 10 Hours – A Letter From The Editor

It seems surreal to announce this, but yes, Super GT World will be in attendance to cover the 48th SMBC/BH Auction Suzuka 10 Hours on August 23-25, on location at Suzuka Circuit.

This adventure will be one of many firsts. My first time ever covering a motor race on location as a member of the press rather than from my own home at Super GT World HQ. And, crucially, my first time ever venturing outside the United States for any length of time, a terrifying enough prospect with the travel anxiety that comes with it.

But this is one that I sincerely hope will be worth it. To be able to take in the sport that I love, this close to the action, is a dream come true.

There are many amazing drivers who I dearly wish to meet and talk to in person. Many amazing fans from the locals to the international travelers. In all of the planning and preparation, my sincerest hope is to be a positive presence at the event and to help elevate this event and the incredible people taking part, in the eyes of those following around the world.

Sincerely,
-R.J. O’Connell
Founder and Editor-in-Chief, Super GT World

2019 Super Formula Championship: Fuji Preview

The 2019 Japanese Super Formula Championship is now at the halfway point of the season. Through three races, we’ve seen three different winners – but two-time and defending series champion, Naoki Yamamoto, stands tall atop the championship tables.

In the summer heat, the calendar turns to the historic Fuji Speedway, in the town of Oyama, located a short 100 kilometers west of the heart of Tokyo, and right at the foot of the awe-inspiring Mount Fuji. Second only to Suzuka in terms of the most Japanese Top Formula Championship races held, Fuji Speedway has been the home of countless memorable races throughout its history.

Who will be crowned champion in Sunday’s 55-lap race at Fuji-san?

Continue reading 2019 Super Formula Championship: Fuji Preview