Tag Archives: Fuji GT 500 Mile Race

2019 Fuji GT 500 Mile Race: Weekend Schedule

This weekend is the longest, and most demanding challenge of the Super GT Series. In the long, hot days of summer, it’s the fifth round of the 2019 season, the 17th running of the Fuji GT 500 Mile Race – the new endurance tradition of Super GT!

Here’s a look at the schedule for the weekend ahead:


FUJI GT 500 MILE RACE – WEEKEND SCHEDULE

all times JST (UTC +9)

Saturday, 3 August 2019

8:50 AM – 10:35 AM: Official Practice (1 hour 45 minutes)
2:50 PM – 3:05 PM: GT300 Qualifying 1 (15 minutes)
3:10 PM – 3:25 PM: GT500 Qualifying 1 (15 minutes)
3:35 PM – 3:45 PM: GT300 Qualifying 2 (10 minutes)
3:53 PM – 4:03 PM: GT500 Qualifying 2 (10 minutes)

Sunday, 4 August 2019

11:55 AM – 12:15 PM: Warm-Up (20 minutes)
1:30 PM – 6:30 PM: Fuji GT 500 Mile Race (177 laps)


The full support ticket is on offer for the Fuji 500 Miles as well: Rounds 7 and 8 of the FIA F4 Japanese Championship, Saturday at 1:45 PM and Sunday at 8:00 AM JST. Plus, Rounds 9 and 10 of the Porsche Carrera Cup Japan – Saturday at 4:35 PM and Sunday at 9:15 AM JST.

Here is the schedule converted into eight different time zones for eight key regions across Continental Asia, the Americas, Europe, and the Oceanic:

Continue reading 2019 Fuji GT 500 Mile Race: Weekend Schedule

2018 Fuji GT 500km Race: Weekend Schedule

There will soon be a dawn of a brand-new endurance racing tradition in the Autobacs Super GT Series – on August 4 & 5, Fuji International Speedway plays host to the Fuji GT 500 Mile Race!

It’s the continuation of the event that began as the Japan Special GT Cup, later the Fuji GT 300km Race, and the first time the Fuji 500 Mile Race has been held since 1992.

Here are the times for every session of the 2018 Fuji 500 Miles.


FUJI GT 500 MILE RACE – WEEKEND SCHEDULE

all times JST

Saturday, 4 August

  • 8:40 – 10:25: Practice (1 hour, 45 minutes)
  • 14:35 – 15:10: Qualifying Session 1 (15 minutes x 2)
  • 15:20 – 15:48: Qualifying Session 2 (10 minutes x 2)

Sunday, 5 August

  • 11:55 – 12:15: Warm-Up (20 minutes)
  • 13:30 – 18:35: Race (177 laps)

The support bill for the Fuji 500 Miles will include two pivotal races in both the FIA F4 Japanese Championship, and the Porsche Carrera Cup Japan. Rounds 7 and 8 of the F4 Japanese Championship begin at 13:25 JST Saturday afternoon before Super GT qualifying, and 8:00 JST Sunday morning. Rounds 9 and 10 of the PCCJ begin at 16:20 JST Saturday afternoon, and 9:15 JST Sunday morning.

Below the cut are the session times for other major regions of the world including Europe, the United States, and the United Kingdom & Ireland.

Continue reading 2018 Fuji GT 500km Race: Weekend Schedule