Tag Archives: Okayama GT 300km Race

2019 Okayama GT 300km Race: Weekend Schedule

The 2019 Autobacs Super GT Series kicks off this weekend at the Okayama International Circuit! Here is your handy guide to the weekend schedule for this year’s opening round of the 2019 season.


OKAYAMA GT 300KM RACE – WEEKEND SCHEDULE

all times JST (UTC +9)

Saturday, 13 April 2019

8:50 AM – 10:35 AM: Official Practice (1 hour 45 minutes)
2:45 PM – 2:55 PM: GT300 Qualifying 1, Group A (10 minutes)
3:03 PM – 3:13 PM: GT300 Qualifying 1, Group B (10 minutes)
3:18 PM – 3:28 PM: GT500 Qualifying 1 (10 minutes)
3:38 PM – 3:48 PM: GT300 Qualifying 2 (10 minutes)
3:56 PM – 4:06 PM: GT500 Qualifying 2 (10 minutes)

Sunday, 14 April 2019

12:55 PM – 1:15 PM: Warm-Up (20 minutes)
2:30 PM – 4:30 PM: Okayama GT 300km Race (82 laps)


This will be the first of two rounds in 2019 to feature the new two-group GT300 qualifying format, with the field split into two groups based on last year’s GT300 Teams’ Championship standings. The top eight teams from each 10-minute Q1 session will advance into Q2 and the battle for pole position.

The FIA F4 Japanese Championship and the Porsche Carrera Cup Japan will each support this weekend’s race at Okayama. FIA F4 Race 1 starts at 1:40 PM JST on Saturday, with Race 2 bright and early on Sunday at 8:20 AM JST. PCCJ Race 1 starts after the conclusion of Super GT qualifying from 4:40 PM JST, and Race 2 starts Sunday at 11:25 AM JST.

Here is the schedule converted into eight different time zones for eight key regions across Continental Asia, the Americas, Europe, and the Oceanic:

Continue reading 2019 Okayama GT 300km Race: Weekend Schedule
Advertisements

2018 Okayama GT 300km Race: Weekend Schedule

The GT Association (GTA) and Okayama International Circuit have released the weekend schedule for the season-opening Okayama GT 300km Race, which takes place on 7-8 April.


OKAYAMA GT 300KM RACE – WEEKEND SCHEDULE

all times JST

Saturday, 7 April

  • 9:00 – 10:45: Practice (1 hour, 45 minutes)
  • 14:45 – 15:20: Qualifying Session 1 (15 minutes x 2)
  • 15:30 – 15:58: Qualifying Session 2 (10 minutes x 2)

Sunday, 8 April

  • 13:05 – 13:25: Warm-Up (20 minutes)
  • 14:40: Race (82 laps)

The series is supported this weekend by the FIA F4 Japanese Championship and the Porsche Carrera Cup Japan. The 15-lap FIA F4 races will start on Saturday at 13:50 JST, and Sunday at 8:35 JST. The 15-lap PCCJ races will start on Saturday at 16:30 JST, and Sunday at 11:35 JST.

Below the cut are the session times for other major regions of the world including Europe, the United States, and the United Kingdom & Ireland.

Continue reading 2018 Okayama GT 300km Race: Weekend Schedule

UPDATED: 2018 Okayama GT 300km Race: BoP Tables

The GT Association (GTA), promoter and sanctioning body of the Autobacs Super GT Series, has released the Balance of Performance (BoP) tables for the opening round of the 2018 season, the Okayama GT 300km Race at Okayama International Circuit.

The Balance of Performance for the GT300 class is administered by the GTA in association with the St├ęphane Ratel Organisation (SRO) for the FIA GT3 category cars, with all other BoP adjustments handled by the GTA.

Continue reading UPDATED: 2018 Okayama GT 300km Race: BoP Tables

2018 Okayama GT 300km Race: Entry List

On Monday, the GT Association (GTA), promoter of the Autobacs Super GT Series, released the entry list for the opening round of the 2018 season, the Okayama GT 300km Race at Okayama International Circuit on 7-8 April.

A full field of 44 cars are entered for this season-opening round, with the 15 GT500 challengers complimented by a grid of 29 GT300 cars.

Continue reading 2018 Okayama GT 300km Race: Entry List